Misschien wist je het nog niet maar facebook nog meer verslavend als de meeste drugs. Erger nog… er zijn meer verslaafde personen aan facebook als aan drugs.

Ik zelf was ook iedere dag druk met Facebook. Selfie hier, selfie daar…. berichten liken, swipen scrollen… man man man…. weer een uur weg op facebook.

Dit moet stoppen

Op een gegeven moment had ik het wel gehad…. het kwam helemaal zelf naar boven…. moest ik nu echt alles op facebook zetten…. moest ik nu echt iedereen liken….. nee toch?

Maar ja stoppen, dat is moeilijk toch… want ik wil scrollen, swipen en liken….

Maar het ging me steeds meer tegen staan. Al die kijk mij eens leuk zijn foto’s van mezelf en van anderen. Uit eten, Like! Nieuwe auto, Like! Gezellig bij vrienden, Like! Lekker naar de film, Like! Waarom? Waarom moest ik liken en moesten anderen mij liken.

Op een gegeven moment leek het allemaal zo nodeloos, onzinnig en vooral heel erg dom!

Dus stopte ik met facebook!

Stoppen met Facebook

Stoppen met Facebook is simpel! App van je telefoon en overal uitloggen in iedere browser op iedere computer, Account verwijderen of account deactiveren als je echt rigoureus te werk wilt gaan.

Ik heb dit een jaar geleden gedaan.. meer dan een jaar geleden zelfs. Niet gedeactiveerd overigens want als ontwikkelaar heb ik de Facebook development site nog wel eens nodig.

Ik heb een melding op mijn Facebook pagina gezet dat ik niks meer doe met Facebook en ik heb er geen dag spijt van. Ik mis het niet, ik hoef niet te weten hoe het met iedereen gaat het is een ongelooflijk dom medium.

Ik ga er waarschijnlijk nooit meer naar terug…. waarom zou ik… ik mis het niet. Overigens het zelfde met twitter… ik gebruik het puur en alleen om diverse helpdesk tweets te zetten voor KPN, NS of andere bedrijven.

Moet ik alleen nog even van Instagram afkomen…. en dan ben ik grotendeels Social Media vrij!

Hoe deactiveer ik facebook?

Je kunt je facebook tijdelijk deactiveren of permanent verwijderen. Bij deactiveren kan je terugkeren wanneer je wilt.

Je facebook kan je als volgt deactiveren:

  • Klik op het menu Account () rechtsboven aan een Facebook-pagina
  • Selecteer Instellingen
  • Klik op Beveiliging in de linkerkolom
  • Kies Je account deactiveren en volg dan de stappen om te bevestigen

Als je je facebook account deactiveert, dan is je profiel niet meer zichtbaar voor anderen op Facebook en kan er ook niet meer naar je gezocht worden.

Bepaalde gegevens, zoals facebook berichten die je naar je vrienden hebt gestuurd, zijn wellicht nog wel zichtbaar voor anderen.

Als je na deactivering van je facebook account weer naar Facebook wilt terugkeren, kan je jou facebook-account opnieuw activeren door je met je e-mailadres en wachtwoord aan te melden.

Als je dat doet dan word je profiel volledig hersteld (met bijvoorbeeld vrienden, foto’s en interesses).

Je facebook account permanent verwijderen

Als je je account permanent verwijdert, betekent dit dat je de inhoud of gegevens die je hebt toegevoegd nooit meer kunt activeren of opvragen.

  • Ga hier naar Facebook account verwijderen en log in met je facebook gegevens.
  • Vul nogmaals je wachtwoord in en druk op ok.
  • Bevestig dat je het account wilt verwijderen.
  • De komende 14 dagen mag je nu niet inloggen op facebook, pagina’s liken of vrienden toevoegen. Doe je dit wel dan wordt je account weer geactiveerd.
  • Na 14 dagen ben je helemaal Facebook vrij en zijn al je likes, posts, foto’s en reactie voorgoed verwijderd.

Succes!!