Apple adapter terugroep actie

Ja apple heeft een foutje gemaakt met de Apple Adapter voor de Macbook en de Ipad. Blijkbaar kan je er schokken van krijgen.

Op het eerste gezicht lijkt de adapter prima, maar blijkbaar kan er in sommige gevallen, een schok ontstaan.

Dat je de schok krijgt is hoogst onwaarschijnlijk, maar apple neem het zekere dus moeten de adapters terug.

Wees niet bang! Je adapter is goed! Het gaat puur en alleen om het reis deel van de adapter.

Apple adapter in drie delen

De apple adapter bestaat uit drie delen. Je hebt de adapter zelf met de draad naar je macbook of ipad. Dan heb je het deel kabel wat je kan monteren (schuiven) op je adapter naar het stop contact. En je kan er direct een kleine stekker op monteren waarmee je de adapter klein maakt (zonder lange draad) en in het stop contact kan steken. Dit wordt ook vaak de reis-adapter genoemd. Het is zeg maar de adapter (reis adapter) op je stroom adapter.

Nu blijkt in dat deel het reis deel niet goed te zijn. Blijkbaar kan je een schok krijgen van dit onderdeel. Geen idee hoe, want het heel ding is van plastic. Dus ik vraag me af of de personen die een schok kregen niet gewoon statisch geladen waren en dat het dus niet zo zeer aan een kapotte adapter van apple lag.

Nieuwe adapter van Apple

Maar als Nederlander maak je dus kans dat je meedoet met de terugroepactie van apple. Je moet wel eerst even controleren of je reis adapter een foute adapter is.

Er is namelijk verschil tussen een goede en foute apple adapter. En dat zie je niet zo maar. Nee daarvoor moet je tussen de aanschuif-sluiting zijn. Ja ik weet het. Is geen Nederlands woord en je weet vast niet wat het betekent. Maar hier onder maken de foto’s wel duidelijk wat een goede en foute apple adapter is.

n

Een foute Apple Adapter heeft cijftertjes tussen de aanschuif-sluiting staan. En een goede Apple Adapter heeft er “EUR” tussen staan.

Als je dus cijfers ziet moet je als de wiedeweer naar deze site terugroepactie! Je krijgt dan geheel gratis een nieuwe adapter van apple toegestuurd! Ik had hem echt in no-time binnen!!

Je hebt wel even je Serie nummer nodig van je MacBook! Die kan je redelijk makkelijk vinden door links boven in je scherm op het appel logo te klikken. Dan naar ‘About this mac’ / ‘Over deze mac’ en dan zie je hem redelijk onder in het scherm al staan, bij Serial Number / Serie nummer.

Dit nummer kan je selecteren met met copy/paste (command+C / Command+V) plakken in het formulier

Dat is het!!

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!