Garmin Forerunner 645 review

Photo by Zan on Unsplash

Garmin Forerunner 645 review

Eindelijk weer een Sporthorloge!

Een echt sporthorloge, een Garmin Forerunner 645! Geen Plastic Prul Fitbit Alta HR, geen Apple Watch wat niet goed werkt zonder iPhone, Geen Tommy half analoog, half digitaal (wat overigens wel een mooi horloge is en blijft, geen Samsung Gear S3 wat weer niet goed werkte met een iPhone. Maar een Garmin Forerunner 645 dus!

Garmin Forerunner 645 review

Ik heb in mijn leven al heel wat sport- en smart- horloges gehad. De beste tot nu toe was de V800 van Polar. Die had ik nooit weg moeten doen. Echter zaten er 2 grote nadelen aan. Er zit geen Hartslag meter in en de pols meters zijn tegenwoordig echt goed (borst blijft vooralsnog de betere variant) en je kan het ding niet echt bij een pak voor het werk dragen.

Maar ik had hem, en nog steeds wordt de Polar V800 gezien als de betere sporthorloges.

Echter had ik hem verkocht, en ik wilde iets met hartslag meter en ook nog iets wat er een beetje leuk uit zag voor bij een overhemd op mijn werk. Dat heeft Polar niet echt. Nadat ik mijn Apple Watch had verkocht ben ik gaan kijken naar een nieuw horloge. Ik had al snel twee horloges op het oog.

Een Garmin Fenix 5 plus of een Garmin Forerunner 645. Het werd de laatste. Als ik heel eerlijk ben had ik liever de Fenix 5 plus willen kopen, maar op nu 800 euro uit te geven. Dus kocht ik een 645 en daar heb ik eigenlijk geen spijt van.

Instellen van de Garmin 645

Uit de doos om de pols… het is echt zo. Ik heb hem nog wel eerst even opgeladen maar er zit al voldoende energie in om hem in te stellen en hem een paar dagen te dragen.

Instellen is enorm eenvoudig. Je installeert de Connect app van Garmin op je mobiel, zowel voor Android als iOS beschikbaar. Je logt in op de app (of maakt even een account aan), even connectie leggen met je horloge en dan ben je eigenlijk klaar.

Je moet niet vergeten om het systeem in de Metrische stand te zetten. Fahrenheit en Miles zitten niet echt in mijn systeem, celsius, km en steps ipv foot is net ff wat fijner 🙂

Daarna kan je hem gebruiken. Je kan out of the box gaan rennen, wandelen, op de loopband, indoortrack, Fietsen. Als dat niet voldoende is kan je de Garmin Forerunner 645 altijd nog voorzien van andere sport activiteiten.

Forerunner 645 klein maar fijn

De Forerunner 645 is klein en licht. Dunner dan de Fenix 5 (plus) en ook minder grof. Hij is dus wat klein. Maar dat maakt hem eigenlijk ook wel fijn. Hij is namelijk heel licht.. zo licht dat je hem bijna niet voelt. Overigens is hij voor een vrouwelijke pols nog steeds wat aan de grote kant denk ik. Maar ik heb grotere en zwaardere horloges gehad en deze zit gewoon erg fijn.

Ook met het sporten merk je bijna niet dat je hem draagt. Het rubberen sportbandje houdt het horloge goed op zijn plek en doordat het rubber zacht en licht elastisch is zit hij heerlijk om je pols!

Natuurlijk is dat zwart rubber niet echt draagbaar voor naar je werk, maar bij AliExpress koop je mooie leren bandjes voor nog geen 10 euro.

De Forerunner 645 is dus klein, maar alles wat je wilt zit er in en hij heeft een goede Accuduur.

Accu Forerunner 645 {#accu-forerunner-645}

Dat de Garmin Forerunner 645 klein is zegt weinig over de accu. De duur van de accu is namelijk heel goed. Tussen de 5 en 7 dagen kan 1 accu lading mee. Ligt er een beetje aan hoeveel je sport en of GPS aan staat tijdens je sport

Opladen is zo gebeurd in 1,5 uur zit hij vol of vol genoeg om even vooruit te kunnen. En dan hoef je 5 tot 7 dagen niet na te denken of je hem moet opladen.

Gezien de hoeveelheid aan sensoren die hier inzitten heeft Garmin alles op alles gezet om de accu duur zo goed mogelijk te maken.

Als ik het vergelijk met de Fitbit Alta HR die ik ook heb, is de Fitbit gezien de maten vele malen slechter dan de Garmin. De Fitbit is groot (dik) en er zit enorm veel ruimte in waar nog meer accu had gekund.

Garmin heeft dit dus veel beter gedaan en waarschijnlijk ieder plekje waar nog ruimte over was benut voor de accu en de sensoren.

Sensoren Garmin 645

Op technische specificaties heeft Garmin bijna alles wat je zou wensen… zo niet heeft hij eigenlijk alles wat je wilt wensen.

 • Gyroscope sensor
 • Hartslagsensor
 • Traptrede sensor
 • Slaapmonitor
 • Snelheidssensor
 • Stappenteller
 • Thermometer
 • GPS (met GLONASS)
 • Bluetooth
 • ANT+
 • Wi-Fi

Het houdt bijna niet op. De combinatie van deze sensoren maakt samen de met software dat je een top sporthorloge hebt.

Hij kan bijvoorbeeld door een combinatie van sensoren je stress niveau meten. Mensen met een drukke stressvolle baan worden gewezen op het feit dat je rustig aan moet doen.

Doe je te rustig en beweeg je bijna niet dan vraagt de Garmin om te bewegen. En niet zomaar, nee je moet bewegen totdat je bewegingsbalk weer weg is. Een paar stappen doen is dus niet voldoende.

Daarnaast kan hij ook een trainingsstatus tonen, waarbij je kan beoordelen of je training effectief is geweest door bijvoorbeeld het inzien van je VO2 max. Natuurlijk geeft hij ook aan hoeveel rust je moet nemen nadat je getraind hebt.

645 Forerunner gebruik

Zoals eerder gezegd is de Garmin 645 Forerunner eenvoudig in te stellen. En zo makkelijk is hij ook in gebruik. Geen touchscreen aar 5 knoppen die innovatief te gebruiken zijn. Links boven is licht voor in de avond, recht boven is starten van een workout. Alle knoppen en hoe ze werken zitten op de juiste plek voor zowel links als rechtshandige gebruikers.

Wat me direct op viel is hoe goed het scherm is. Nee geen Full HD, 64 Miljoen kleuren 300.000 pixels. Maar gewoon een goed afleesbaar scherm. In de zon is het schrikken! Ik heb nog nooit een scherm gezien dat beter af te lezen is in de zon. Normaal is het scherm prima, maar zodra de zon er op schijnt lijkt alles scherper en mooier.

Dat betekent wel een min-puntje voor het scherm… want in het donker zie je niks… zeker niet met zwarte achtergrond. Dan is het hele scherm zwart…. gelukkig, zoals ik al zei, is de linker boven knop het licht-knopje en kan je alles weer mooi zien.

In de zon wordt het scherm beter leesbaar

Het mooie aan dit horloge is ook dat je de bandjes heel eenvoudig kan wisselen. Er zit een 22m band op met zo’n easy switch knopje. Bij AliExpress koop je mooie andere bandjes voor weinig. Daarmee kan je je horloge voorzien van allerlei mooie kleurtjes.

Garmin 645 conclusie

Voor net geen 300 euro (let op aanbiedingen!) heb je een top en ook nog eens heel mooi sport horloge in je bezit.

Okay, je krijgt geen titanium behuizing, geen saffier glas maar dit horloge kan je met de mooie aluminium ring die er op zit en een ander bandje er uit laten zien als een prachtig zakelijk horloge. Ga je sporten dan switch je snel naar een rubberen variant.

Het horloge bevat alle sensoren die een sporter nodig heeft of kan eenvoudig connectie maken met ANT+ of Bluetooth onderdelen zoals : CaDance meter, hartslag borstband enz.

En wil je alle berichten laten binnenkomen van je mobiel op je horloge dan kan dat natuurlijk.

En ja hij is waterdicht!

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!