Er is een hele goede reden dat Casey Neistat een GorillaPod gebruikt! Niet alleen is hij sterkt genoeg om bijvoorbeeld een Canon 70D met redelijk groot objectief stabiel en vast te houden, maar daarnaast is het ook een heel goed hulpstuk bij het vloggen. De Gorillapod SLR-zoom is dus een must in iedere vlogger of fotograaf tas. En ik teste deze geweldige ……. in Malaga, Spanje!

 

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

Het Joby GorillaPod SLR Zoom is een statief met BH-1 Ball Head. Deze is ontworpen voor de “Serieuze fotograaf” de vlogger of voor mij, een hobbyist die het gewoon handig vind om zijn camera aan allen en nog wat vast te kunnen maken.

Het statief is een stevig statief en heeft buigzame statiefpoten.  Het statief kan ondanks zijn minimale afmetingen en eigen lage gewicht al een gewicht dragen van maar liefst 3kg!

Het mooie van dit statief is dus dat je geen platte ondergrond hoeft te hebben. Je kan de poten in alle standen draaien, buiten en zetten zodat je ten alle tijde de juiste foto kan maken. Wil je je fototoestel ophangen? Geen probleem, een regenpijn, een paaltje, het hekwerk, een bankje, de spiegel van je auto het maakt niet uit zolang je de poten er omheen kan buigen kan je het gebruiken.

Dit komt dankzij de dertig flexibele gewrichten waaruit de poten van de tripod bestaan. Hierdoor kan je een compacte dslr-camera stevig op en aan vrijwel elk oppervlak bevestigen. Zonder balhoofd weegt de GorillaPod SLR Zoom minder dan 200gram (190gr) en is hij slechts 25 cm hoog. Die paste dus prima in mijn koffer richting Malaga.

GorillaPod SLR Zoom getest in Malaga

Mooi weer, wanneer wordt het nu eens echt een week mooi weer! Het zomerweer in Nederland kon de afgelopen weken beter omschreven worden als herfst met vaak kans op een nat pak door de plens regen. Oh ja… je kon ook nog hagelballen koppen (die zo groot waren als golfballen, met uitschieters tot tennisballen). Nee…. niet echt weer om buiten een goede test te gdoen met deze SLR Zoom.

Dus bedacht ik me dat het handig zou zijn om hem mee te nemen op vakantie en wel naar Malaga in Spanje!

De GorillaPod SLR Zoom paste prima in de koffer, wel ff het doosje er af halen! Hij past trouwens ook prima in een fotorugzak of zo’n kleine trolley die je boven je in het vliegtuig kan leggen.

Dus, ja! Reis-test geslaagd! De SLR Zoom is klein genoeg om mee op reis te nemen!

Stevigheid SLR Zoom

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

Een Joby GorillaPod SLR Zoom is opgebouwd uit 30 losse kogelgewrichten van hoogwaardig kunststof die samen de drie poten van het statief vormen. Alle gewrichten zijn los van elkaar te bewegen en kunnen dus alle kanten op draaien, hierdoor kan je de GorillaPod op zo’n manier buigen dat hij altijd en overal neer te zetten, of te hangen is.

De rubberen voeten zorgen voor een hele goede stabiele grip op zo goed als iedere ondergrond, zoals een zwembad rand, boven op een auto, een rots of een zonnebed. De zeer duurzame rubbere ringen rond ieder gewricht geven grip als je de GorillaPod ergens omheen buigt.

Als je er een kleine spiegel reflex met flinke telelens op zet vind dit statief dat geen probleem. Je zou het niet zeggen maar hij is sterk en gelijk flexibel genoeg om jou DSLR stabiel te houden.

Zelf heb ik een sony alpha 6000 met kitlens en een Sony E 55-210mm F4.5-6.3 OSS E-mount Lens SEL55210 die zonder problemen door de SLR Zoom vastgehouden kunnen worden.

Ik kon daadwerkelijk mijn camera zo goed als overal gebruiken, geen plek bleef veilig voor mijn camera, hangend staand de SLR Zoom kan het aan.

Vloggen met SLR Zoom

Wellicht wist je het niet maar Casey Neistat gebruikt ook een GorillaPod om te vloggen. Hij heeft hem zo gebogen dat wanneer hij hem vast houdt de camera precies goed staat om hem en zijn omgeving in beeld te brengen.

En daarom is dit statief daar ook super voor geschikt. Hij is namelijk heel licht, flexibel en dus eenvoudig te gebruiken voor iedere vlogger die veel onderweg is. Het statief gebruik je als vlogger dus niet als fotograaf en je hoeft hem dus niet te gebruiken om je fototoestel op te hangen of neer te zetten. Je buigt hem dus in 1 stand waarin deze altijd blijft staan.

Natuurlijk heb je als vlogger dan een tweede Gorillapod statief die je gebruikt waar hij voor bedoeld is, en zullen de poten dus gebruikt worden om in alle standen gezet te worden.

Als je vlogger bent is dit een must om te hebben bij al je gear!

SLR Zoom specificaties

n GorillaPod SLR-Zoom (alleen driepoot):n

 • n Gewicht:190 gramn
 • n Gewicht met verpakking:330 gramn
 • n Capaciteit:3 KG (3000gram)n
 • n GorillaPod SLR-Zoom ( met balhoofd:n

 • n Product afmetingen: 6 x 6 x 31.8 cmn
 • n Gewicht: 340 gramn
 • n Gewicht met verpakking: 470 gramn
 • n Capaciteit: 3 KG (3000gram)n
 • Overige specs:

  • Bevestigingspunt: 1/4″-20 standaard tripod mount, 3/8″ adapter
  • Materials: ABS Plastic, Stainless Steel, TPE

  Zodra ik thuis ben van deze vakantie zal ik jullie nog verblijden met een artikeltje over hoe het gebruik en zal ik wat foto’s die ik gemaakt heb tonen.