Hoe kan je warmte lekken ontdeken

Hoe kan je warmte lekken ontdeken

Een warmte camera is de oplossing

Energie Coach

Als energie coach krijg ik vaak vragen over de meest simpele isolatie mogelijkheden. Ik dacht, misschien moet ik ze eens gaan opschrijven en de antwoorden op mijn blog zetten. De vraag aan mij was:

Hoe kan ik warmtelekken ontdekken in mijn huis.

Warmtelekken aan de buitenkant van je huis kunnen een grote bron van ongemak en hoge energierekeningen zijn. Gelukkig is het mogelijk om warmtelekken op te sporen met behulp van een warmte camera. Dit apparaat werkt door warmte af te beelden in verschillende kleuren, waardoor je gemakkelijk kunt zien waar warmte ontsnapt uit je huis.

Als je een warmte camera gebruikt, kun je de temperatuur van verschillende oppervlaktes aan de buitenkant van je huis aflezen. Zo kun je bijvoorbeeld de temperatuur van je muren, het dak, deuren en ramen meten en vergelijken. Warmte zal afgebeeld worden in verschillende kleuren, afhankelijk van hoe warm het oppervlak is. Donkere kleuren geven aan dat het oppervlak koud is, terwijl rode en oranje kleuren aangeven dat het oppervlak warm is.

Als je warmtelekken hebt opgespoord met behulp van de warmte camera, kun je deze gemakkelijk repareren. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van extra isolatie of door de afdichtingen rond ramen en deuren te vervangen. Dit kan ervoor zorgen dat je huis comfortabeler wordt en dat je minder energie verbruikt.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat warmtelekken aan de buitenkant van je huis niet altijd zichtbaar zijn. Soms zijn de lekken zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien, maar met een warmte camera kun je ze gemakkelijk opsporen. Daarom is het een goed idee om regelmatig een warmte camera te gebruiken om je huis te inspecteren op warmtelekken.

Warmtecamera in het kort

Met behulp van een warmte camera kun je gemakkelijk warmtelekken aan de buitenkant van je huis opsporen, zoals bij je muren, het dak, deuren en ramen. Dit kan erg nuttig zijn als je wilt besparen op je energierekening en het comfort in je huis wilt verhogen. Als je warmtelekken hebt opgespoord, kun je deze gemakkelijk repareren om je huis comfortabeler te maken en minder energie te verbruiken

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!