Insanity week 3 | 40 en fitZwaar is het, loei zwaar om bijna iedere dag weer de insanity training te doen.

Gelukkig is het leuk om te doen, alhoewel ik de tijd in beeld wel eens vervloek. Nóg 20 minuten?!?!?!

Nu ik in week 3 ben beland vraag ik me af… hoe staat het er mee? Is er wat gebeurd met mijn conditie.

Insanity, het bestaat al een tijdje. Shaun T bedacht in 2008 en bracht het uit op DVD in 2009/2010 via beachbody.com. Overigens volg ik deze eerste versie ook. Best apart want het is nog niet voor breedbeeld dus mooie zwarte balken aan de zijkanten van de video, maar dat ter zijde.

Shaun T heeft nog nieuwere versie’s uitgebracht van de Insanity reeks, mocht ik de huidige Insanity DvD’s overleven ga ik die zeker ook doen.

Om eerlijk te zijn vind ik het nog niet echt heel erg afwisselend. Je moet ongeveer zo’n 8 weken door met zo’n 6 lessen per week. Je hebt één week dan doe je de hele week het zelfde. Ik ben nu in mijn 3e week aanbeland en tot nu toe lijken de weken erg op elkaar. Okay, de dagen zijn qua oefeningen wat door elkaar gemixt, maar in basis is het per week steeds het zelfde wat je doet.

Geen idee of het in de andere insanity workout dvd series anders zijn, maar ik zou graag per dag een geheel nieuwe instructie video willen zien.

Hi, I’m Shaun T and you’re at Day 21!

Dan heb je het idee dat de groep gelijk me je op gaat en kan je ze ook fitter zien worden. Maar goed  ik snap dat je de oefeningen goed onder controle moet krijgen, en dus herhaling herhaling herhaling!

En ik merk, ik begin ze heel goed onder controle te krijgen en ik weet al wat de volgende oefening gaat zijn. Suicide jumps, Basketball Jumps, groin push ik weet allemaal wat het zijn.

En het werkt, althans ik kan beter mee doen. In het begin moest ik al gaan staan tijdens de rek oefeningen (want die zijn ook niet mals) maar nu kan ik eigenlijk zo goed als de hele oefeningen reeks zonder al te veel te stoppen afmaken.

Dus ja het werkt! Ik merk dat ik fitter ben en harder en langer kan doorgaan. Na deze week nog 6 weken… ik hou jullie op de hoogte.

Come on you all, let’s go!!!!