Het programma inSSIDer is gratis* en werkt onder Windows XP, Vista en 7, zowel op 32- als op 64bit-systemen, wat vrij uniek is voor dit soort programma’s. U kunt het op elke pc met een draadloze netwerkkaart installeren, maar het programma komt het meest tot zijn recht als u het op een laptop of netbook installeert, waardoor u met de computer in de hand eenvoudig uw huis rond kunt wandelen om te zien waar de grootste stoorzenders zich bevinden.

Het tooltje is erg eenvoudig. Na het opstarten krijg je een lijst te zien van alle draadloze netwerken die in het bereik van je computer zijn. Per netwerk wordt een aantal gegevens getoond. Naast de naam zie je op welk kanaal het netwerk uitzendt. In de kolom RSSI toont inSSIDer de sterkte van het signaal, waarbij geldt: hoger is beter (normale waardes liggen echter niet per se boven 0; ons testnetwerk is met een RSSI van gemiddeld -51 prima bereikbaar). Daarnaast zie je wat gegevens over de uitzendende router, zoals het mac-adres, de netwerksnelheid, het merk en de beveiliging.

Helaas is inSSIDer niet meer gratis verkrijgbaar en kost het  $19.99.

Een gratis maar oudere versie (maar waarschijnlijk om uw probleem op te lossen net zo goed) kunt u hier downloaden.

Nerd Herder ☆ Scrum Master ☆ Jira Ninja ☆ Freeletics evangelist ☆ Photo Shooter ☆ Dad ☆ Husband ☆ Zookeeper ☆ Blogger Fit Dutch Bodies ☆ Dutch