Vandaag kreeg ik een uitnodiging van Yves Hanoulle,nbekend van de boeken “Who is Agile” en “ThenScaling ball game” om mee tenschrijven aan een Agile boek. Mijn eerste Agile Boek, hoe vet is dat. Maar hetnis niet helemaal mijn boek.nnHet is namelijk een bestaand boek, echter is het engels en is er geennNederlandse versie van. Ik he het dus niet echt schrijven maar vertalen. Yvesnen veel andere mensen zijn erg te spreken over het boek “Toolbox for thenAgile Coach — Visualization Examples”.

Het idee van Yves vond ik een heel goed idee. Laten we via een soort vannCrowdfunding een boek gaan vertalen. Niet zo zeer dat hij er geld voor nodignhad maar juist met een hoop mensen het boek gewoon gaan vertalen.

Zijn idee was om met max 10 man het boek te vertalen. Ieder zou dan 10npagina’s op zich moeten nemen, wat prima te doen is.

Via GitHub heeft hij alle engelse pagina’s gepubliceerd ennkreeg ik al snel de uitnodiging om er aan te beginnen. Eigenlijk zijn 10npagina’s niets was ik er redelijk snel doorheen.

Grappig feit is, dat hij had verwacht dat het niet makkelijk zou zijn om 10nman bij elkaar te krijgen. Echter werden 10 man al snel 18 man!

Het vertalen gaat super op dit moment (en dus in 2 dagen tijd) zijn al 57 vannde 127 pagina’s vertaald.

Mijn eerste Agile Boek

Mijn eigen echte eerste Agile boek laat dus nog even op zich wachten. Maar iknvind het al heel vet om op deze crowdfunding-achtige manier mee te werken aanneen Agile boek.

Zodra het op de virtuele plank ligt bij leanpub.com laat ik het weten!