Digitale Televisie, eerst dacht ik dat ik het niet nodig had, zeker niet met die oude Philips TV, maar toen ik overstapte op de nieuwste Samsung schermen moest ik het er natuurlijk wel bij nemen om optimaal te kunnen genieten. En dat deed ik, totdat ik blokken en storing  op de digitale tv kreeg.

Ik snapte het niet. Het was zeker al 1,5 jaar blokken en storing vrij! Maar nu plotseling had ik op een aantal kanalen zoals RTL7, RTL8, Discovery, Animal Planet, Veronica en Net5.

Er was qua aansluitingen niets veranderd van en naar de TV en er waren ook geen nieuwe digitale spullen in huis gekomen die de frequentie zouden kunnen beïnvloeden.

Toch had ik last van storing en blokken op mijn TV.

Blokken en storing digitale TV

Dus, de Delta mailen. Of ze het signaal niet konden opkrikken want waarschijnlijk waren er weer meer mensen digitaal gaan kijken in de wijk dus dat signaal zal te zwak wezen.

n Als antwoord kreeg ik “Ondervindt u verstoring op,RTL 7HD ,RTL 8HD, discovery HD, animal planet HD, eurosport HD, History HD, Veronica HD en/of Net5 HD, dan wordt dit in de meeste gevallen veroorzaakt door een 4G signaal. De oplossing is dan om bekabeling aan te schaffen met 4G afscherming.”n

Ha ha ha ha wat? 4G afscherming? Is dat net zo iets als een aardbeien ladder, een schroeven zeef of ooievaarskuitenvet? En zeker ook nog in de zelfde winkel te koop!

Iblokken storing digitale tvk heb prima spullen aan kabels in huis! Heb ik zelf aangelegd was toen het duurste dat ik kon vinden. Dus kabel met 4G afscherming… wie jou je voor de gek!

Nou…. het bestaat dus echt!

Na wat Googelen kwam ik er achter dat dit inderdaad een veel voorkomend probleem is. De kabels in de muur (mijn dure kabels) waren vaak niet het probleem, maar juist die van de muur naar de TV.

Oplossing blokken of storing digitale TV

Dus, ik mijn kabels vanachter mijn TV kast getrokken… en wat denk je? Mega slechte kabels! Die van een euro de meter! Met enorm slechte stekkers.

IMG_2753 IMG_2719 IMG_2720blokken storing digitale tv

Ik wist echt niet dat het aan deze kabel zou kunnen liggen. Maar het is echt zo. Ik heb direct goede kabels besteld. Ja je gaat schrikken van de prijs. Zo’n 18 euro voor 1,5 a 2 meter kabel. Da’s echt veel geld!

IMG_2723Ik zelf heb de Hirschmann Antennekabel FEKAB 9/300 gekocht. Deze heb je in 1,5, 2 en 3 meter. Deze is speciaal afgeschermd tegen 4G signalen, die blijkbaar de afgelopen weken in ons dorp sterker zijn geworden, waardoor ik dus storing en blokken had op mijn digitale TV.

Na plaatsing van deze kabels was het probleem direct voorbij!

De zogenaamde High performance aansluitkabel voor TV en Radio heeft dus een hoge afscherming waardoor deze optimale bescherming biedt tegen 4G/LTE instraling.

Drievoudige A++ afgeschermde KOKA 9 TS kabel voorzien van Kabelkeur goedgekeurde IEC connectoren KOKWI4/KOSWI4.IMG_2721

Nu vraag ik me ondertussen af of dit probleem toch niet ook al in 2012 speelde (alhoewel 4G toen nog niet echt gebruikt werd.

n Delta Digitale TV en te oude kabelsn