Polar M400 activiteiten crossfit bootcamp horloge

De kogel is door de kerk, de buit is binnen, de deal is gedaan, het activiteiten crossfit bootcamp horloge is gekocht.

Vandaag moest ik voor mijn zoontje voetbalschoenen kopen dus naar de Intersport winkel in Goes. Tijdens het passen en meten van de schoenen viel mijn oog op een Polar display. Een display vol met Polar horloges. Hierin zaten zowel de Polar Loop, de Polar M400 HR, Polar M400 en de Polar V800.

Toen ik de verkoper vroeg of hij ervaring had met de Polar M400 schoof hij zijn mouw omhoog en zei… ik heb hem zelf ook!

Zelf had ik op Sporthorlogecenter deze horloges ook al gezien en redelijk wat reviews gelezen. Maar een review van een gebruiker die ik ook nog eens vragen kon stellen. Dat was wel heel handig.

De verkoper deed goed zijn werk, hij vertelde in geuren en kleuren hoeveel plezier hij wel niet had met zijn horloge ook tijdens het Bootcampen werkte het horloge super. Sorry… bij het bootcampen? “Ja”, zei hij “ken je dat?” Natuurlijk ken ik bootcamp, dat doe ik elke week!

Ik vertelde mijn zoektocht naar de ultieme activity tracker… maar dat ik deze nog niet gevonden had. Hij vertelde me dat als je zaken zoals bootcamp wil registeren dit eigenlijk niet kan met een activity tracker en dat je echt een horloge met een heart rate strap moet kopen. Zelf had hij ook een Polar Flow (die had hij ook nog om) maar eigenlijk deed hij daar niet meer mee sinds hij zijn Polar M400 had.

De verkoper wist ook goed uit te leggen (en liet het ook zien) hoe eenvoudig de Polar M400 in te stellen was. Dit doe je namelijk via internet op de Flow website van Polar. Natuurlijk kan het ook in het horloge zelf, maar als je eenmaal het horloge met de flow site hebt gekoppeld kan je het dus allemaal via je toetsenbord en muis doen.

Via de Flow kan je al je gegevens invoeren, naam, geboorte datum, lengte, gewicht enz enz. Maar ook kan je hier alvast je activiteiten voor programmeren.

Zo heb ik zelf twee hoofd activiteiten. Dat is bootcamp en lange einden wandelen met de hond. Je kan hierin aangeven of je bijvoorbeeld wel of niet de GPS wil gebruiken. Of je rondetijden of km tijden wilt enz enz enz.

Bij binnen activiteiten (die je ook kan in programmeren) heb je bijvoorbeeld geen GPS nodig en zul je dus meer energie van je horloge sparen.

Hart ritme meten doe je niet met het horloge zelf maar je koppelt hier de H6 of H7 aan. Ik dacht een H6 te hebben thuis…. maar dat was dus niet zo bleek later. Ik heb een runtastic borst monitor…. en die werkt dus niet.

Had beter de Polar M400 HR kunnen kopen. Die is wel 40 euro duurder maar dan krijg je er dus de veel duurdere H7 er bij.

De verkoper heeft niets te veel gezegd over de simpelheid van het horloge. Je sluit hem op je PC of mac aan nadat je de software hebt gedownload. Hij doet was simpele updates van het horloge (duurt 5 minuutjes), daarna koppelt hij je horloge aan je Flow account (en maakt eventueel direct een flow account voor je aan als je die nog niet hebt) en je kan aan de gang.

Wat zit er in de doos van de Polar M400?

Wat zit er allemaal in het doosje van de Polar M400?

  • Een simpel snel start boekje in verschillende talen. Ook in het Nederlands!n
  • Een oplaadkabel met microUSB
  • Een garantie bladn
  • En natuurlijk het horloge!

Installatie & Configuratie Polar M400

Installatie en configuratie van de Polar M400 is heel eenvoudig.

  1. je download de Polar FlowSync software
  2. je sluit je Polar M400 aan
  3. je laat de software je horloge updaten
  4. de software koppelt met je Flow account (of maak een account aan)
  5. je configureert je persoonlijke data (naam, geslacht, geb.datum enz)
  6. je configureert je vaste activiteitenn

Klaar!

Hoe zit de Polar M400?

Wat mij als eerst opviel is hoe licht de Polar M400 is. Je voelt hem bijna niet om je pols. Voor mij is hij niet te groot of te klein, maar precies goed. Je moet geen kleine pols hebben om hem te dragen.

Het beeld is prima en het horloge is eenvoudig te bedienen met 5 knoppen die heel intuïtief werken.

Ook is het beeld in het donker heel goed af te lezen als je het achtergrond licht aan zet. Let wel… het is redelijk snel weer uit het licht. Geen idee of dit in te stellen is, maar van mij had dit wel iets langer gemogen.

Hoe werkt de Polar M400?

Helaas moet ik dit antwoord nog even schuldig blijven. Ik heb er 1 wandeling mee gedaan en hij had wel heel even nodig om GPS te vinden. Maar toen hij deze eenmaal had was het redelijk tot heel nauwkeurig.

Na synchronisatie van de data met je horloge en de APP (en dus ook gelijk Flow) kan je heel goed zien wat je een dag hebt gedaan. Het rond lopen en bewegen houdt hij ook bij.

Daarnaast kan hij ook je slaap in de gaten houden. Geen idee hoe dat werkt, maar ga ik vanavond zien.

Conclusie?

Tot nu toe ben ik zeer tevreden maar ik moet hem nog echt gaan gebruiken.

Jammer vind ik nog steeds dat ik geen echt goede activiteiten tracker heb kunnen vinden. Ik heb dan nu toch weer een horloge terwijl ik een heel mooi horloge heb!

Ik had dus ook gelijk de HR versie moeten kopen met de H7 hart band. Nu heb ik die apart besteld bij Sporthorlogecenter (dus morgen heb ik hem binnen!) maar had me een tientje of wat gescheeld als ik het in 1x had gekocht.

Binnenkort een review over hoe de eerste bootcamp training ging! En een meer in dept review over het gebruik van de Polar M400.

En tja….. als ik echt heeeeeeeel tevreden ben en nooit meer mijn Polar af wil doen dan denk ik dat ik mijn TW Steel maar verkoop.

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!