Fietsen, sinds mijn knie door een niet zo’n goede fysiotherapeut als zogenaamd kapot is verklaard doe ik het. Ik fietste met mijn Polar V800 in zo’n speciale houder, maar echt handig was dat niet. Ik wilde meer kunnen zien, routes kunnen volgen en een apparaat dat speciaal voor het fietsen was. Dus kocht ik een Polar V650.nnDe reden dat ik een fiets computer wilde is omdat ik het zat was om mijn Polar V800 steeds op de fiets mount te monteren. Het was zo idioot ingewikkeld (ik bedoel, niet in 2 seconden te bevestigen) dat ik hem maar omhield.

Echter wilde ik ook iets hebben om af te kunnen lezen waar ik ben en in iets groter formaat dan mijn horloge.

Ik had al zitten kijken naar de Garmin Edge Explore 820 GPS en de Garmin Edge 820 GPS (waarbij de Explore versie de afgeslankte versie is) maar eigenlijk wilde ik Polar. Want ik vind zelf de Polar Flow online software echt heel goed.

Plus punten Garmin V650 {#pluspuntengarminv650}

n

n

n n

Er zijn veel plus punten te noemen van de Garmin V650. Hij is licht, batterij gaat heel lang mee, hij is makkelijk te bevestigen en eenvoudig in te stellen.

Maar er is één heel groot voordeel ten opzichte van de concurrenten zoals Garmin.

Het is betaalbaar! Je krijgt echt een complete fietscomputer voor nog geen 200 euro! Okay als je alle andere onderdelen er bij wilt zoals cadans meter, snelheids meter, tasje, andere mount dan ga je wel door de 250 heen maar dan nog is het een goedkope fietscomputer.

Functionaliteit V650 {#functionaliteitv650}

n

n

n n

Polar heeft met de V650 heel goed nagedacht over wat ze wilde. Ze wilden snel Garmin in halen, echter hadden ze niet de tijd om een beter product uit te brengen. Daarom hebben ze met het MVP princiepe gewerkt. mvp = minimum viable product, oftewel het meest simpele product dat je snel op de markt kan brengen en daarna zo snel mogelijk het product via software steeds beter maken.

En dat is ze aardig gelukt, ze hebben al bergen functionaliteit in de V650 toegevoegd. Door het apparaat zelf al alle hardware te geven die ze nodig hadden hoefden ze alleen de software aan te passen.

Zo zat er in het eerste model geen goede position bepaling en ook geen routes. Er zat wel een GPS module in, maar die deed niets anders dan de KM’s tellen die je reed.

Onder tussen zit er dus wel routes in en kan je tot 450 bij 450 km er in zetten. Je kan met GPX bestanden werken en omdat het systeem met open maps werkt worden de wegen redelijk snel bijgewerkt.

Schermen Polar V650 {#schermenpolarv650}

n

n

n n

De Polar werkt qua schermen het zelfde als de M400 en de V800. Je kan via de online polar flow app bepalen welke schermen je ziet en wat er per scherm op staat.

En geloof me je moet echt even de schermen aanpassen. Hoe goed polar ook zijn best heeft gedaan om goede schermen te maken, in mijn geval zag ik niet echt wat ik wilde zien.

De schermen kan je opbouwen tot wel 8 verschillende vakjes met statistieken over je rit.

Zorg dat je de schermen van te voren indeelt want ik was niet blij met mijn eerste rit omdat ik bepaalde zaken niet goed kon zien.

Missende functionaliteiten {#missendefunctionaliteiten}

n

n

n n

Ja er zijn redelijk wat functionaliteiten die ik nog mis bij Polar. Maar ze zijn er mee bezig dus waarschijnlijk komen die nog wel de komende tijd.

Ik mis ze overigens niet genoeg om alsnog een Garmin te kopen, maar ik hoop wel dat ze onderstaande features nog gaan toevoegen.

  • Automatische route op basis van ingeven tijd
  • Strava Live Segments
  • GroupTrack (iets wat garmin biedt)
  • Ongevaldetectie
  • Smart notifications
  • Live volgen
  • Delen via social media
  • Connectie telefoon ivm ophalen routes

Al met al is de Polar redelijk compleet, ligt voor nog geen 170 euro in de winkel!

n

n

n n