Polar v800 en obstacle run

Afgelopen weekend heb ik 2 nieuwe dingen gedaan. Het eerste is meedoen met een Obstacle run en daarnaast heb ik een smart-sport-watch gebruikt tijdens zo’n evenement.

En beide nieuwe ervaringen hadden hele mooie uitkomst die ik niet verwacht had.

Obstacle Run

Obstacle runs, mud races, stormbanen en obstakellopen. Het zijn veel van de namen van races die overal georganiseerd worden waarbij het hrdlopen gecombineerd wordt met obstakels om zo je lichaam en geest op de proef te stellen.

Afgelopen weekend dus de Zeeuwse Obstacle Run. Moest ik aan meedoen! Één van de orginisatoren is mijn Bootcamp trainer en ja… tegen hem zeg je geen Nee als je geen 50 burpees wil doen :-). Daarnaast is het ieder jaar als sponsor actie voor Stichting Jaydan en daar draag ik natuurlijk ook een warm hart aan toe!

Ik deed het in een groepje van 3 man. Alle drie normale tot goede conditie. En natuurlijk ging mijn Polar v800 mee! Met hartslagmeter, ik wilde natuurlijk wel weten hoe ik lichamelijk gepresteerd had aan het einde.

Polar V800

Helaas heeft de Polar v800 geen Obstacle run programma (althans ik heb hem nog niet kunnen vinden. Dus heb ik mijn v800 maar op een bootcamp sessie gezet. Dat is ook buiten, met allerlei oefeningen en soort van obstakels.

In het programma heb ik altijd de hartslag band gekoppeld en ook de GPS aan staan. En natuurijk wil je dat heel graag zo dat je weet hoe je gelopen bent, hoe hard je gelopen bent en wat voor hoge hartslag je had.

Ik had wel gehoord (en zelf ook al een keer meegemaakt) dat de hartslag meter in de weg kan zitten met een obstakels en dat je hem zelfs kwijt kan raken.

Nou ik kan je zeggen… ik ben hem niet kwijt geraakt! Ik hield er gewoon een beetje rekening mee en dan gaat het prima.

De Zeeuwse Obstacle run en de Polar v800

Okay, ik ben eerlijk… ik had de verhalen gehoord van de obstacle runs, maar de zeeuwse schijnt echt een pittige en vooral een smerige te zijn.

En dat klopt helemaal! De bagger sloten waardoor ik ben moeten lopen, zwemmen kruipen zijn niet mis. Gelukkig kon je op de helft even in het “schone” Goese Sas een duik nemen. Één van mijn teamleden ging geheel kopje onder in een baggersloot, en proefde de gehele run modder en andere gorigheid in zijn mond.

Echt alles, maar dan ook echt alles zat in deze obstacle run, klimmen, kruipen, zwemmen, sjouwen en afzien. Zo was de ME er (niet echte ME maar ze deden verdomd hun best om keihard te zijn) die al barricade stond waar je door moest beuken. De brandweer stond boven op een berg een enorme hoeveelheid water naar beneden te spuiten terwijl je omhoog moest klimmen. En aan de ander kant van van de berg spoten ze je er weer af! En aan het eind werd er in de Paint-ball-lane op je benen geschoten zodat je nog net ff harder ging rennen. Daar zie je links het resultaat van.

Obstacle Run en Polar v800 uitslag

Ik hield het vol! En de Polar v800 hield het vol. Geen sport te gek! Of er nou op je gebeukt wordt, of je moet door modder en slik, of de brandweer staat met weet ik veel hoeveel bar water op je te richten, ik ging door… mijn polar ging door.

We zijn als groepje als 12e binnenkomer geëindigd ! Waarbij ik dan de 14e man was die binnen kwam. Niet slecht al zeg ik het zelf. Had erger gekunt. Slechts 16 minuten achter de winnaar.

Mijn polar die alles in de gaten had gehouden vond wel dat ik het na deze uitputtingsslag even wat rustig aan moest gaan doen. 8! dagen maar liefst moest ik rust houden! Ik had dan ook meer dan 1000kcal er door gejaagd! En zo nu een hartslag gehad van 205!

Obstacle run foto’s

Tja… foto’s zijn er heel veel gemaakt! Hieronder een selectie.

                        <h3 id="dankwoord">
                         Dankwoord!
                        </h3>

                        <p>
                         Ik hou het kort!
                        </p>

                        <p>
                         Hierbij wil ik de 80+ vrijwilligers bedanken voor de begeleiding en het tegenhouden van al het verkeer. (ik had wel 10x op een auto kunnen liggen)
                        </p>

                        <p>
                         Daarnaast wil ik alle fotografen bedanken! Suzan Thiry van <a href="http://www.suzanfotografie.nl" target="_blank" rel="noopener">Suzan Fotografie</a>, Rinaldo en de fotografen van de <a href="http://www.difo-goes.nl/" target="_blank" rel="noopener">DiFo Fotoclub Goes</a> voor de mooie foto’s! Ik heb op deze pagina’s wat foto’s van ze gebruikt.
                        </p>

                        <p>
                         En natuurlijk Fitland bedankt voor het prima verzorgen van de Obstacle Run.
                        </p>

                        <p>
                         Ben ik iemand vergeten? Sorry!
                        </p>

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!