Polar V800 gerepareerd

Plots was hij kapot! Mijn Polar V800 had een witte waas op het scherm… vocht! En je weet wat vocht doet met de electronica! Dus mail de ik de Polar helpdesk en die verwezen me door naar het service center. Ik stuurde na een kort formulier mijn polar V800 op en wat denk je… na 2 weken kreeg ik mijn Polar V800 gerepareerd terug… althans… dat dacht ik!

Vocht! Het zou niet moeten kunnen! Ik bedoel dan natuurlijk in het horloge zelf. Met een horloge waarvan ze zeggen dat hij 40meter diep kan, daar verwacht je geen vocht in. Maar toch zat het er in.

en dat verwacht je niet binnen 2 jaar! Dat hij vol met vocht zit. Maar toch zat het er in! Ik schrok er van! Mijn sport hologe kapot! Wat!!!

Gelukkig kreeg ik hem na 2 weken terug van Polar. Gerepareerd en wel… althans dat dacht ik voordat ik de doos opende.

Reparatie Polar V800

Waarschijnlijk was mijn Polar v800 al zo ver heen dat hij niet meer te repareren was. Dus…. kreeg ik van Polar mijn 2e V800!

Even terug in de tijd. Ik had ooit een Polar M400 en ik vroeg me af of ik een Polar V800 kon testen, ik was nogal fan van de M400. Dus klom ik in de digitale pen en stuurde op 10 augustus 2015 een mail naar Polar of ik hem niet testen.

Bij Polar waren ze blij verrast over de artikelen die ik al had geschreven en dus stuurde ze mij geheel kosteloos een V800, toen het polar vlaggeschip, om testen en te houden.

En toen ging hij dus kapot… binnen 2 jaar. Een aankoopbon had ik niet, dus voor mij was het heel spannend om hem terug te sturen naar polar. Zou ik hem terug krijgen of niet?

En toen bracht de postbode na twee weken een doosje aan de deur.

Het was bijna net zo spannend als toen ik mijn V800 kreeg. Maar gerepareerd was hij niet! Nee beter nog er zat een nieuwe polar V800 in de doos.

Echter wel een nieuwer model en deze keer ook niet met alu-zijkanten maar geheel in het zwart. Heel mooi, eigenlijk nog mooier voor een sport smart watch.

Nieuw Polar V800 model

Bij deze Polar V800 vielen me gelijk wat zaken op. Niet alleen waren de zijkanten zwart maar ook de knoppen (behalve die rode in het midden natuurlijk) en de achterkant.

Ook leek het horloge en de band iets breeder dan ik me nog kon herinneren van mijn vorige V800, maar dat kan ook gewoon het gevoel zijn aan een nieuw horloge dat zich nog niet geheel gevormd heeft naar mijn pols.

Als derde viel me op dat er een rubber afdek plaatje over het oplaaddeel zit. Je kan dit weg klappen wanneer je gaat opladen. Blijkbaar leek het Polar een goed idee om voor nieuwere modellen van de V800 iets meer bescherming voor dit deel te bouwen.

Alhoewel…. beschermend…. het klepje of eigenlijk meer flapje is lijkt me nogal fragiel. Zeker het deel waarmee het vast zit aan de band is heel dun. Als het op het oplaadpunt ligt zit het soort van vast en als je het horloge aan trekt zit het geheel prima op zijn plaats maar ik kan me niet voorstellen dat het na 100x opladen niet gewoon kapot gaat.

Nog steeds vind ik het jammer dat Polar toch weer bij dit nieuwere model heeft gekozen voor een eigen systeem en niet voor usb mini / usb micro of usb-c oplossing. Of beter nog voor een geheel draadloze oplossing waarbij je dus kans op water in het toestel via het laaddeel geheel nihil is.

Ik ga hem de komende weken testen en eens kijken of ik nog meer nieuwigheden kan vinden ten opzichte van mijn vorige V800. Ik zal hem wel minder dragen dan mijn vorige V800, want mooi is hij nog steeds niet om te dragen op het werk / uitjes of feestjes en nu ik een Tommy Hilfiger heb staat dat net ff iets mooier om mijn pols overdag.

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!