Polar V800 Survival of the Fittest Review

Survival of de fittest in London is één van de grootste Obstacle Runs in Europa. Met zo’n 10.000 deelnemers is het enorm, maar niet massaal!

En dat komt vooral door de enorm goede organisatie.

Vlucht, Hotel (allemaal natuurlijk via Expedia) het was zo geregeld! En nog goedkoper ook dan deMen’s Health reis, die overigens vanuit Nederland niet door ging.

Survival of the Fittest

10km, 100 obstakels en 10.000 deelnemers. Als ik eerlijk ben was het allemaal een beetje overtrokken. De 10km was slechts 8,6KM als ik mijn Polar V800 moet geloven, de 100 Obstakels waren er misschien net 60 of 70 en de 10.000 deelnemers waren er slechts een kleine 8000.

Maar, groots was het! Rondom het Wembley stadion liggen diverse faciliteiten die ze konden gebruiken om obstakels mee te maken. Zo was er de rivier waar je doorheen moest lopen (soort van grote lange regen opvangbak) en dat was best koud! Zo koud zelfs dat ik niet eens wist of ik wel door wilde zetten.

Natuurlijk deed ik dit wel, maar geloof me het was wel even buiten mijn grenzen!

De registratie was goed geregeld, gewoon in de rij gaan staan met de letter van jou achter naam… ummmm is dat dan een S of een V ? In geval van UK dus de V.

Daarna kreeg je je tag (chip voor tijd registratie), je t-shirt, je armbandje en een buff. Er waren lockers (voor 2 pond) en voor je kleine waardevolle spullen kon je een envelop krijgen.

Er waren overigens in die Hal veel mensen… heel veel mensen! Maar bij de registratie enz voelde het niet druk aan.

15 minuten voor de start kreeg je een goede grappige warm up en dan kon je er tegen aan.

Na de run kreeg je een mooie medaille en een goodiebag!

Prima tijd, Survival of the fittest

Het was niet de meest snelste tijd, en eigenlijk hadden we er nog wel een minuut of 15 sneller over kunnen doen, maar ik was niet ontevreden over de tijd.

1 uur en 25 minuten

Van het aantal mannen was ik : 962 van de 3766 mannelijke deelnemers en van mijn wave was ik nummer 32 van de 234 deelnemers.

Niet slecht, al zeg ik het zelf.

Volgend jaar ga ik natuurlijk voor binnen de 60 minuten.

Polar V800 en Survival of the fittest

De Polar V800 deed natuurlijk perfect zijn werk! Na de run kon ik precies zien wat de afgelegde afstand was, hoe lang ik er over had gedaan, waar mijn hoge en lage harslagpunten zaten en vooral waar ik volgend jaar dus beter mijn best moet doen!

Toch weer lekker 1117Kcal er door heen gejaagd!

Maar het ging natuurlijk vooral om de FUN! En dat heb ik zeker gehad!

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!