Review Polar M400 een terugblik

Sinds half februari heb ik een Polar M400 om mijn pols. En hij zit daar 24/7! Want af doen doe ik alleen zo nu en dan bij het douchen en wanneer ik hem moet opladen.

Maar na zo’n 6 maanden proberen is het tijd om eens terug te kijken of deze zogenaamde sport smartwatch nu echt wel zijn geld waard is.

Sinds de aankoop van de Polar M400 ben ik veel meer bezig met mijn gezondheid. Ik wil gewoon minimaal die 10.000 stappen zetten per dag en een minimale hoeveelheid aan calorieën verbrand hebben.

De M400 is een sport smartwatch en is voorzien van een ingebouwde GPS waar mee het horloge altijd je locatie, afstand, tijd, snelheid en tempo nauwkeurig registreert. Als je de hartslag meter er bij koopt heb je een complete set voor het bijhouden van iedere sport activiteit.

De polar M400 helpt mij enorm bij het fitter worden! Ik draag hem echt dag en nacht en kan zo zien hoe mijn dag en week verlopen is via de App op mijn iPhone en de website.

De synchronisatie problemen zijn netjes verholpen door Polar en ze hebben er de afgelopen weken nog wat extra eigenschappen ingebouwd via de Software. Zo kan je nu berichten lezen via het horloge en kan je ook de telefoon opnemen. Dat laatste heb ik overigens nog niet geprobeerd.

Sinds 2 weken zijn er ook andere kleuren te koop dan zwart en wit. Namelijk blauw en roze.

Helaas is dit met de polsband wel anders! Na zo’n 5 maanden zit er aan de ene kant een rare bobbel en aan de andere kant komt de band los.

Gelukkig bracht een bezoekje aan de winkel de oplossing. Ik kreeg voor niks een nieuw bandje. Dat bandje was overigens niet makkelijk te vervangen.

Daarnaast is een groot nadeel van het bandje dat het aan de binnenkant redelijk snel vies wordt! Je huid geeft natuurlijk huidvet en dode huidcellen af en dat zie je.

Overigens is dit redelijk goed schoon te maken onder de douche met een borsteltje (bijvoorbeeld een oude tandenborstel ofzo)

Het laatste nadeel van het horloge is (mijn persoonlijke mening) dat hij niet echt mooi is. Dat wil zeggen, voor het sporten is hij prima! Een mooi design sport horloge zelfs! Maar als zakelijk horloge of naar een feestje staat hij niet echt mooi. Dan is mijn TW Steel toch echt mooier.

Gelukkig heeft het horloge heel veel voordelen en daar wegen de nadelen niet tegen op!

De Polar M400:

  • is redelijk licht! Je voelt hem amper om je pols;
  • gaat heel lang mee! Wel 7 dagen op een volle batterij;
  • is simpel in te stellen via internet;
  • is simpel te bedienen via 5 knopjes;
  • wordt redelijk vaak ge-update met nieuwe software;
  • is heel stevig! Geen krasjes niks!
  • kan heel veel sporten aan!

Polar M400 nu voor net geen 130 euro te koop! En dat is echt geen geld voor wat je krijgt!

Zou ik hem weer kopen als hij kapot zou gaan? Zeker… of misschien dan toch de Polar V800?

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!