Natuurlijk was ik blij toen ik de Sony Alpha 6000 binnenkreeg! Ik wilde hem zo snel mogelijk uitpakken. Natuurlijk heb ik dat opgenomen en er een uitpak party van gemaakt.

Eigenlijk zit alles wat je mag verwachten in de doos…. op één dingetje na…. een oplader!

Mijn Canon 60D was meer een molensteen aan mijn nek dan mijn dagelijkse fototoestel. Met tamron objectief was het een groot zwaar ding. Niet te tillen als je er lang mee rond loopt.

Dus wilde ik een kleinere camera, geen compact camera want ik wilde wel iets meer kunnen instellen en ook nog eens andere objectieven er op kunnen zetten.

Sony Alpha 6000 systeem camera

Natuurlijk heb ik bij de camera een goede snelle geheugenkaart en een extra batterij gekocht. Een extra batterij is niet altijd nodig, maar wel handig. Als je veel met de view-finder doet, zal de batterij niet zo heel snel gaan. Maar als je lang op pad gaat dan is een extra beetje energie wel handig.

Een goede geheugenkaart is belangrijk omdat je bij het snel schieten snelle verwerking moet hebben op de geheugenkaart. Een class 10 kaart pompt 80mb per seconde over de kaart dus met 11 foto’s per seconde heb je wel wat snelheid nodig.

Uit de verschillende camera’s die ik getest heb, kwam de Sony Alpha 5100 wel als beste uit de bus.

Omdat ik heel graag een viewfinder op mijn camera wilde en een hot-shoe heb ik voor de Sony Alpha 6000 gegaan.

Sony Alpha 6000 doos

In de Sonly Alpha 6000 doos zit alles wat je mag verwachten. De Sony Alpha 6000 body, een kitlens 18-50mm een accu, de boekjes en een laadkabel.

Dus eigenlijk zit er alles in de doos wat je mag verwachten van zo’n camera …. toch? Nou niet helemaal! Er zit een adapter bij om de Camera op te laden. Ja… dat lees je goed… de camera! Natuurlijk wanneer de accu er in zit. Maar een mogelijkheid tot het opladen van alleen de accu kan niet.

En dat is jammer. Mijn inziens had de adapter die er bij zit en iets groter is dan een normale accu prima kunnen functioneren als een normale accu lader.

Tuurlijk is het prima om op deze manier de accu op te laden, maar waarom dan zo’n grote adapter er bij! De camera is met een standaard USB mini aansluiting op te te laden. Bij mijn telefoon zit ook zo’n oplader die is kleiner en compacter dan de adapter van de Sony. Als je het mij vraag één kleine plank die is misgeslagen.