[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]Social media… het lijkt zo leuk, maar is dat het ook? Laatst las ik iets over het feit dat mensen steeds vaker bezig zijn met het zich zelf te bewijzen voor anderen en dat ze er eigenlijk heel ongelukkig van worden. Zelf zijn ze alleen maar bezig met : “Kijk is hoe leuk ik het heb, kijk is wat ik heb gekocht, kijk is hoe goed ik dit doe, kijk is wat een geweldig leven ik heb”. Terwijl ze zelf niet kunnen tegen het feit dat andere mensen het nog veel leuker en beter lijken te hebben dan zij zelf. Daarnaast worden ze ongelukkig wanneer een post geen likes krijgt. Ze verwachten een bevestiging te krijgen door alle duimpjes, like-jes en reacties op hun social media kanalen. En dat had ik dus ook. 2 Instagram accounts, 4 Facebook pagina’s, 4 Twitter accounts, een normaal Facebook profiel, een Linkedin profiel, 2 blogs, 2 Youtube kanalen, 2 Pinterest account, Foursquare, Swarm er komt geen eind aan. Dagelijks was ik bezig om ze bij en up to date te houden. En waarom? Om te laten zien aan mensen hoe goed ik het wel niet had? Om eerlijk te zijn komt het me zelf ook de neusgaten uit dat iedereen te pas en te onpas maar alles deelt. Alles lijkt tegenwoordig wel iets speciaals.
 • Kerstboom opgetuigd
 • Uit eten voor de 16e keer deze week
 • Zit weer vroeg op mijn werk
 • Mijn zoontje lekker aan het bouwen met zijn blokken
 • Mijn 300e mooiste selfie vandaag!
 • Kijk is hoe groot de walvis is die ik heb gevangen
Willen we dit nou echt allemaal wel weten? En geloof me ik deed er net zo hard aan mee!
 • Weer een obstacle run gedaan
 • Kijk mij eens onder de modder zitten
 • Weer een kilo er af
 • Weer vroeg op het werk vandaag
 • IJsje gehaald bij de McDonalds
 • Even wat eren op bij pirate bay op #curacao
Waarom! Waarom deel ik dit? Wat verwacht ik er van? Wat voor bevestiging wil ik hieruit vinden? Het brengt me niks! Ik krijg geen 500 euro per post (dat zou nog eens leuk zijn). Ik los het wereld voedsel probleem er niet mee op! Ik bedenk er geen zelf rijdende auto mee. He-Le-Maal NIKS! Dus lijkt het me een goed idee om te gaan stoppen met Social Media! Nog voor 2017 als het even kan! Maar gaat dat lukken?

Je leven terug krijgen na Social Media

Het grootste voordeel van stoppen met Social Media is wel dat je je leven voor een stuk terug krijgt. Zat je eerst uren naar je scherm te turen, te swipen liken en naar geest-dodende posts te kijken. Nu hoeft dat niet meer! Je hebt tijd over wanneer je al of een deel van je social media account verwijderd. Kan je eindelijk eens dat boek lezen wat begin 2010 uit kwam en bij je in de boeken kast staat. Daarnaast is al het nieuws ook weer echt nieuws zodra je bij je familie en vrienden over de vloer komt. Nu weet iedereen alles van je! Want je post er natuurlijk op los! En je vrienden en familie hebben het al 100x geliked! Dus weg er mee! Ik zelf ben begonnen met een instagram account. Ik had er meer dan 7000 followers op! 7000… bye bye!!! Zwaai zwaai! Weg er mee. Wel heb ik eerst ff alle foto’s gedownload. Daarna ben ik met mijn Facebook account aan de slag gegaan. Opzeggen wil ik het eerst niet, maar alle posts, likes en tags weg. Wel eerst ff al je posts en foto’s veilig stellen via een download.

Stoppen met Facebook

Als je wilt stoppen met Facebook kan je het beste je account echt laten verwijderen. Dus niet deactiveren (want zodra je inlogt via bijvoorbeeld Spotify komt je profiel weer online) maar echt laten verwijderen. Voordat je stopt met Facebook stel ik voor dat je eerst even al je posts, foto’s en filmpjes download. Dat kan heel makkelijk!

Facebook posts, foto’s en filmpjes downloaden

Je kunt je gegevens downloaden op de pagina Instellingen. Je kunt je gegevens als volgt downloaden:
 1. Klik op rechts bovenaan een willekeurige Facebook-pagina en selecteer Instellingen
 2. Klik op Een kopie van je Facebook-gegevens downloaden onder aan de Algemene accountinstellingen
 3. Klik op Begin mijn archief.
Omdat deze download je profielgegevens bevat, moet je het bestand op een veilige plaats bewaren en voorzichtig zijn als je het bestand naar een andere dienst opslaat, stuurt of uploadt.

Facebook account verwijderen

 1. Ga naar Facebook account verwijderen en meld je aan.
 2. Vul daar je wachtwoord in en druk op ok.
 3. Bevestig dat je het account wilt verwijderen.
 4. De komende 14 dagen niet inloggen op facebook, pagina’s liken of vrienden toevoegen. Doe je dit wel, nou GUESS WHAT! dan wordt je account weer geactiveerd!!!

Facebook account deactiveren

Je kunt je account tijdelijk deactiveren en dan terugkeren wanneer je wilt. Je deactiveert je account als volgt:
 1. Klik op het menu Account rechtsboven aan een Facebook-pagina
 2. Selecteer Instellingen
 3. Klik op Beveiliging{._5dwo} in de linkerkolom
 4. Kies Je account deactiveren en volg dan de stappen om te bevestigen
Als je je account deactiveert, is je profiel niet zichtbaar voor anderen op Facebook en kunnen anderen niet naar je zoeken. Bepaalde gegevens, zoals berichten die je naar vrienden hebt gestuurd, zijn wellicht nog wel zichtbaar voor anderen.

Facebook Posts, Likes en Tags verwijderen

Als je je account nou niet wilt deactiveren, en je facebook account niet wilt laten verwijderen maar wel al je sporen wilt wissen, verwijder dan al je posts / likes en tags. Dat kan heel eenvoudig met deze Chrome Plugin. Je gaat daarna naar je Activity pagina in Facebook maakt de select zo dat je echt alles gaat verwijderen (dus geen jaar en geen maand) en verwijderen maar… let op! Dit kan even duren!

Stoppen met Instagram

Instagram… foto’s, foto’s en nog eens Foto’s! Je kan er net zoals mij maar geen genoeg van krijgen om iedere foto die je maakt te posten. Foto van je broodje kaas, foto van de vlucht naar Curaçao, foto van god weet ik het. En maar hopen dat de hartjes binnen stromen. Elke 5 minuten checken of hij al geliked is. En daarna proberen om aan nog meer followers te komen. Op een gegeven moment zat ik boven de 10.000!!! Maar waarom? Kreeg ik er geld voor? Of wist ik er geweldige deals mee te sluiten? Nope! Weg er mee dus! Backup maken van je foto’s kan via deze Tool.

Instagram account deactiveren

Als je je account tijdelijk uitschakelt, worden je account en je foto’s, reacties en vind-ik-leuks verborgen, maar niet verwijderd, totdat je je account weer inschakelt door je weer aan te melden. Je account tijdelijk uitschakelen:
 1. Meld je aan bij instagram.com via een mobiele browser of op een computer. Je kunt je account niet tijdelijk uitschakelen vanuit de Instagram-app.
 2. Klik rechtsboven op je gebruikersnaam en selecteer Profiel bewerken.
 3. Klik rechtsonder op Mijn account tijdelijk uitschakelen en volg de instructies op het scherm.

Instagram account verwijderen

Nadat je je account hebt verwijderd, kun je je niet opnieuw registreren met dezelfde gebruikersnaam of deze toevoegen aan een ander bestaand account, en kunnen we het account niet reactiveren. Je account permanent verwijderen:
 1. Ga naar de pagina  Je account verwijderen. Als je niet bent aangemeld bij Instagram via internet, wordt je eerst gevraagd om je aan te melden.
 2. Selecteer een optie in het vervolg keuzemenu naast Waarom wil je je account verwijderen? en voer je wachtwoord opnieuw in. De optie voor het permanent verwijderen van je account wordt pas weergegeven nadat je een reden hebt geselecteerd in het menu.
 3. Klik of tik op Mijn account permanent verwijderen.
En zeg maar dag met je handje!

Verwijder al je Social Media accounts eenvoudig

Ben je net zoals mij! En wil je het makkelijk kunnen verwijderen! Installeer dan deze Chrome Plugin! of FireFox Plugin. Zodra je op een Social Media pagina komt licht de knop op en weet je dat je enkele stappen af bent van verwijdering van Social Media.

Social media accounts verwijderd

Ik ben lekker bezig met het verwijderen van mijn social media accounts. Hieronder alvast een lijstje wat ik voor kerst 2016 al heb gedaan. Het geeft inderdaad rust. Ik heb alle meldingen op facebook uitezet (behalve verjaardagen, dan bel ik gewoon die mensen waarvan ik zie dat ze jarig zijn) Voor de rest moet ik nog door mijn accounts heen, maar het begint al aardig op te ruimen.
 • 500px.com
 • Instagram 40enFit account
 • Twitter NopNop Account
 • Twitter 40enFit Account
 • Medium
 • Pinterest Tvdsluijs Account
 • Pinterets 40enfit Account
 • Twitch
 • Facebook (dichtgezet! Ik wil mijn account wel houden namelijk)
Laat me hier onder weten hoe het ging met het verwijderen! Hoe je je voelt en of je terug wilt naar je Social Media verslaving![/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]