Tommy Hilfiger 24/7 hybrid horloge review

Tja… wat moet je als je Polar V800 kapot is en terug is gestuurd naar de fabrikant. Niks had ik meer om om mijn pols te doen en na 2 dagen ging het jeuken… dus kocht ik een Tommy Hilfiger 24/7 hybrid horloge.

Tommy Hilfiger

Dit merk is vooral bekend om zijn mode. Schoenen, shirts, broeken ze verkochten alles. En later verkochten ze ook wat mode accessoires zoals armbanden, oorbelen en andere sieraden. Tommy Hilfiger is groot heel groot in mode en probeert nu ook wat op de digitale / smartwatch markt een graantje mee te pikken. Ze zijn begonnen met deze zogenaamde Hybride horloges maar aan het einde van 2017 zullen ze ook echte smartwatches gebaseerd op Android wear 2.0 uitbrengen.

Omdat ik het horloge van Tommy Hilfiger erg mooi vond, en het “smart” deel hier bij in zat heb ik deze gekocht. Ik wilde namelijk weer eens een mooi analoog horloge om mijn pols ipv zo’n plastic zwart nep casio-achtig.

Hybrid horlogenGoogle zegt het volgende over een hybride horloge of hybrid watch

Een hybride horloge is een analoog horloge met slimme functies. Een hybride past bij jou wanneer je twijfelt tussen een smartwatch of een ‘ouderwets’ horloge. Een hybride horloge heeft een traditionele wijzerplaat en een smartwatch heeft een touchscreen display.

Bij Hybride horloges komen analoog en digitaal samen. Ja, dat bestond al langer (casio heeft al decennia digitale wijzerplaten in hun analoge horloges) maar omdat deze horloges direct in contact staan met je telefoon en het geen echte smartwatches zijn hebben ze het maar Hybride of Hybrid genoemd.

Het analoge deel zit er in, en er zit ook een stukje digitaal in (met wat smart-achtige-functie) maar daar houdt het dan ook direct helemaal op. Ze zijn vaak niet echt smart maar vaak wel mooier dan de smartwatches die er nu zijn.

Tommy Hilfiger 24/7 in het kort

Het hybride horloge is een mooi simpel analoog horloge. Meer dan de tijd alleen zie je in het begin niet.

Pas als je hem oplaad (er zitten 2 batterijen in) komen de digitale fucties tot leven.

Voordelen Tommy Hilfiger hybrid

Als je nog niet helemaal klaar bent voor de echte smartwatch dan is de Tommy Hilfiger 24/7 hybrid een aardige tussen oplossing. Je krijgt een mooi analoog horloge met een maar “smart-achtige” functies.

Zo zitten er in dit horloge:

 • optie voor meedere wereld tijden
 • een stappen teller
 • bericht display
 • twee aparte batterijen, 1 voor digitaal, 1 voor analoog
 • digitaal valt niet op door zelfde achtergrond kleur

Het mooie aan dit horloge is dat je niet ziet dat deze functies er in zitten doordat het digitale diplay de zelfde kleur heeft als de achtergrond kleur van de wijzerplaat.

Als er dus geen berichten binnenkomen dan zie je ook niets van het digitale.

Nadelen Tommy Hilfiger hybrid

 • apart stekkertje (niet universeel) voor het opladen
 • weinig tot geen smart-onderdelen (alleen stappen tellen)
 • digitaal schermpje is onleesbaar in de zon
 • Relatief dik voor een horloge dat in basis niks kan (behalve stappen tellen)
 • Digitale batterij deel is snel leeg (3 dagen max!)
 • De prijs!!!

Conclusie

De Tommy Hilfiger is een mooi horloge met een slimme berichten venster maar daar houdt de vergelijking dan ook helemaal op met een smartwatch.

Ik denk ook niet dat Tommy Hilfiger met dit horloge een echte smartwatch in de markt wilde zetten maar meer een mooi horloge waarop je je berichten kunt aflezen. Alhoewel het aflezen in de zon echt onmogelijk is.

Voorlopig zit dit horloge overdag om mijn pols zolang Polar niet met een mooiere sport-smart-watch op de markt komt.

Als je naar een goede smartwatch op zoek bent, moet je dit horloge niet kopen!

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!