Trina Solar TSM-265PC05A.08 review

Geld over? Investeer dan niet in een spaarrekening maar in goede zonnepanelen! Zoals je in mijn andere artikel hebt kunnen lezen over de SMA omvormer is het op dit moment het beste om geld in je huis of zonnepanelen te steken.

En dat is wat ik gedaan heb!

Op je spaarrekening is de rente op dit moment verwaarloosbaar. Ik kan hier voorrekenen dat je voor 10.000 euro 130 euro rente krijgt per JAAR! En op zonnepanelen 150 euro per MAAND! kan verdienen.

Natuurlijk moet je een investering doen, maar of je geld nou op de bank staat of op je dak ligt… als je het kan missen gooi het op het dak!

Geef voldoende geld uit aan zonnepanelen

Zonnepanelen er zijn er heel veel van heel veel verschillende merken (alhoewel het merken aanbod krimpt)! Je hebt echt troep en je hebt hele dure overpriced panelen. Je moet ergens tussen in gaan zitten! Lijkt leuk goedkope panelen op je dak maar die goedkope dingen leveren niet veel op en de levensduur is ook niet best.

Je moet ook niet de duurste nemen. Dan heb je wel iets extra opbrengst maar dat weegt niet op tegen wat ze kosten.

Je zal dus ergens tussen in moeten gaan zitten, maar kijk goed naar wat ze opbrengen en kosten.

Trina Solar opbrengsten

Ik zelf heb gekozen voor de TSM-265PC05A.08 van Trina Solar Energy. Dit zijn betaalbare panelen met een goede opbrengst. Daarnaast zijn ze ook mooi.

Zonnepanelen zijn helemaal niet mooi!

Nee, zonnepanelen zijn nooit mooi! Maar die blauwe dingen met zilveren randen zijn echt heel lelijk. De Trina TSM-265PC05A.08 zijn zo goed als geheel zwart. Zwart paneel en zwarte omlijsting.

De zijn ook op zwarte balken met zwart eindstuk gemonteerd dus het ligt er echt prachtig op.

Vanaf aansluiting op mijn SMA brachten ze gelijk stroom op! Het is prachtig om te zien dat het je direct geld oplevert.

Ik heb ze op twee kanten laten leggen omdat ik helaas niet voldoende ruimte heb op 1 kant voor 18 panelen.

##Leg Trina Solar panelen op het zuiden

Helaas heb ik niet voldoende ruimte om alle 18 de panelen op het zuiden te leggen. Bij mij liggen er 13 panelen op 292° wnw en 5 panelen op 204° zwz.

De beste plek (richting) zou 194° zijn maar tja…. kan moeilijk mijn huis draaien.

Om de SMA kan je goed zien welke panelen het beste liggen. Tuurlijk vangen de 13 panelen op een gegeven moment meer op, maar als ik het uitreken had ik een veel hoger rendement gehad als alles op het zuiden had gelegen. Maar goed, ik heb nog een stuk plat dak over. Als de panelen straks betaalbaar bij de 400w komen, dan neem ik er gewoon nog 5.

Voordelen van de Trina Solar TSM-265PC05A.08

  1. Ze zijn mooi! (zwart!)
  2. 16,2 max rendament
  3. 265W max uitgangsvermogen
  4. 0~+3 power Output garantie
  5. 25 JAAR Lineaire prestatie garantie

Datasheet TSM-265PC05A.08 (sorry, Duits only)

Weten wat mijn zonnepanelen op dit moment doen? Kijk dan even op mijn bijna live-gegevens stream op de SMA Sunny Portal site. Dan kan je precies zien wat mijn Trina Solar Energy panelen doen.

Heb je vragen over de Trina Solar Energy TSM-265PC05A.08? Stel ze gerust.

Natuurlijk heb je naast de zonnepanelen toch nog een energie maatschappij nodig. Zelf ben ik aangesloten bij de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE).

Die bieden nu nieuwe klanten, 1 jaar nadat ze klant zijn, een ‘kom erbij’ bonus.

Bij een 1-jarig contract is dat 100,- euro, bij een 3-jarig contract 150,- euro. Heb je toch mooi je rente bedrag helemaal voor niks! 🙂

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!