Vandaag hebben we bij Bootcamp wat nieuws gedaan en wel “Bring Sally Up”! Sinds twee jaar zit ik op bootcamp en het leuke er aan is dat het steeds anders is.

Variatie is voor mij wel een vereiste anders ga ik me vervelen… en als ik me ga vervelen dan stop ik er mee. Bij bootcamp verveel ik me nooit. Het is een heerlijke manier om mijn hoofd leeg te maken (je hebt echt geen tijd om aan je werk, gezin of wat anders te denken) en het is een heerlijke manier om ff af te reageren.

Vandaag had onze trainer Peter iets nieuws bedacht. Althans, echt nieuw is het niet maar voor ons wel.

Het heet “Bring Sally up”! Het is een nummer van Moby van het album “Gone in 60 Seconds” uit 2000. Ja je leest het goed, het nummer is al 15 jaar oud. Maar bij Crossfitters en Bootcampers dus nu weer een dikke hit.

Niet om op te dansen, maar om op te sporten! Nou ja… sporten…. het is meer de oefening doen op de maat van de muziek… of eerder op de maat van wat ze in het nummer zingt. Namelijk, Bring Sally Up, Bring Sally Down.

Je doet de oefening omhoog wanneer je Bring Sally Up hoort en je gaat naar beneden wanneer je Bring Sally down hoort.

Op het moment dat het gaat branden, komt er nog even een leuk refreintje tussendoor (3x), waardoor je nog even lekker gaat branden!

Bring-Sally-Up-Push-Ups

Het mooie is dat je het met diverse oefeningen kan doen:

  • Pushups
  • Squats
  • Planking
  • Pullups
  • Enz.

 

Foto tribesports.com

Je hebt natuurlijk wel een koptelefoon of goede draadloze luidspreker nodig. Iemand in ons groepje had de JBL Charge 2+ meegenomen. En die gaf een geluid … wow!! Dat is pas lekker sporten!

charge2+_jbl_blue_front1