Zeeuwse Obstacle Run

Photo by Jenny Hill on Unsplash

Zeeuwse Obstacle Run

Op zaterdag 05 september 2015 deden ik en mijn zoon Jesse mee aan de tweede editie van de Zeeuwse Obstacle Run. Ja je leest het goed mijn zoon (8 jaar) mocht ook mee doen. Natuurlijk niet aan de 7KM maar aan een speciaal kort onderdeel.

Het mooie aan deze Obstacle run dat de opbrengst geheel gaat naar Stichting Jaydan. Maar daarover later meer.

De Zeeuwse Obstacle run, in Zeeland natuurlijk, was mijn eerste (en ook voor mijn zoon) obstacle run. Een beetje zenuwachtig was ik wel… want tja…. je moet toch even 7 kilometer rennen. Rond de 4 kilometer is mijn batterijtje meestal al een eind leeg. Maar hier bleek dit, waarschijnlijk op pure adrenaline geen probleem.

Kids run

Maar eerst de Obstacle run voor Kids. Ze hadden twee verschillende lengtes voor kinderen. 1 kilometer en 2 kilometer. Tot 8 jaar was het 1 kilometer en daar wilde mijn zoontje wel aan mee doen. Hij wilde zelfs zijn voetbal wedstrijd er voor opzij zetten. En geloof me dat is heel wat. Het kids parcours was best pittig al zeg ik het zelf (ik moest hem ook doen, hij was de start van de 7 kilometer). Mijn zoon zei dan ook dat hij KaPOT was na deze run. Maar eerlijk is eerlijk hij deed het prima. Niet de eerste over de finish, maar als 5e niet slecht voor de eerste keer. En hij vond het leuk, volgend jaar wil hij de 2KM doen.

Het was voor de 35 kids wel er nat een soort ‘wet edition’ want door de regen in de voorgaande periode was het parcours op veel plekken behoorlijk nat!

7 KM Zeeuwse Obstacle run

’s Middags was er voor mij en voor de deelnemers vrijwel geen neerslag. Vies, smerig, goor…. ja zo kan je het beste deze obstacle run noemen. Je gaat door bagger sloten, een stuk bos, het goese sas. Alles zit er wel in. Een berg obstakels. Leuke obstakels dat wel! En pijnlijk ook. Aan het eind wordt er met paintball op je geschoten. Alleen op je benen dat hebben ze netjes beschermd zodat je niet per ongeluk tegen je boven lichaam ballen krijgt.

De organisatie was erg goed, alhoewel de banaan van mij wel in de schil had mogen zitten. Na een sloot waren mijn handen niet echt schoon meer en om dan een banaan met je handen te pakken…. tja… liever vanuit de schil op gegeten.

De 7 kilometer was goed te doen, hij werd goed afgewisseld met diverse obstakels. Zeeland is redelijk vlak, maar gelukkig werden er diverse grondbergen en heuvels gebruikt om toch ook het omhoog en naar beneden rennen werd gebruikt. En dat vond de brandweer maar al te leuk… want op één punt stonden ze vanaf een heuvel grote waterstralen naar beneden te spuiten om de runners niet naar boven te laten komen. Oude auto’s werden er ook gebruikt, daar moest je overheen klauteren.

Al met al een geslaagde obstacle run met leuke obstakels en wat kleine verbeter puntjes voor volgend jaar (fruit in schil laten / doorgesneden banaan bijvoorbeeld en iets meer douches)

Stichting Jayden

Als deelnemer steun je het inschrijfgeld de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker. De opbrengst van de Zeeuwse Obstaclerun gaat namelijk rechtstreeks naar Stichting Jayden. Deze stichting zet zich op allerlei manieren in om geld in te zamelen zodat de kwaliteit van de behandelingen verbetert, de vervelende bijwerkingen verminderen en de pijnbestrijding beter wordt bij kinderen die leiden aan deze verschrikkelijke ziekte. Er zijn veel vrijwilligers actief om deze dag tot een succes te maken. Heb je ook interesse om vrijwilliger te worden? Geef je dan op via . Wil je meer weten over Stichting Jayden, raadpleeg dan www.stichtingjayden.nl. De Zeeuwse Obstacle Run zou niet mogelijk zijn door alle sponsoren, vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers. Dit jaar heeft de Zeeuwse Obstacle run het bedrag van 7355 euro opgehaald voor Stichting Jayden.

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!