Zwemmen met de Polar M400

Ik hou mijn Polar M400 eigenlijk 24/7 om. Overdag, tijdens het sporten, in Bed, onder de douche ik hou hem altijd om. Behalve bij het afdrogen, dan wil ik hem even helemaal droog maken met mijn handdoek.

Op vakantie wilde ik hem ook niet afdoen en was ik ook heel blij dat hij waterdicht is zodat ik tijdens het zwemmen hem gewoon om kon houden.

Doordat de Polar M400 extreem waterdicht is (tot wel 40 meter staat er op de verpakking) hoef je je geen zorgen te maken dat hij tijdens het zwemmen of duiken kapot gaat.

4 meter diep

Natuurlijk wilde ik dat “extreme” er aan even testen.

In in hotel waar ik op Kreta was waren maar liefst 6 zwembaden en was ook de Middellandse Zee op steenworp afstand. Dus genoeg keuze om het horloge eens goed te testen.

Er was zelfs één zwembad dat 4 meter diep was. Nu weet ik dat het horloge tot 40 meter kan, maar ik denk dat de meeste personen die een Polar hebben nooit echt dieper zullen komen dan hooguit 2 meter onder water.

4 meter… das best een eind! Maar zonder al te veel problemen ben ik op de bodem gaan liggen… en pffff weer naar boven gezwommen. Ik had het zwaar… de Polar niet. Het lijkt er dus op dat iedereen met een Polar M400 prima kan gaan zwemmen met de Polar. Het aantal keer dat je op 4 meter diep of dieper zal gaan zal voor de meeste zwemmers minimaal zijn. Een duiker zal zijn duik horloge meenemen en kan de polar dus bij zijn kleding laten liggen.

Tip! Men zegt dat je beter geen knopjes onder water kan indrukken. Ik zelf heb dit wel gedaan en ondervond geen problemen, maar het zou theoretisch mogelijk zijn dat hij dan kapot gaat.

Geen GPS

Om in de vakantie toch iets te doen aan mijn conditie heb ik redelijk veel gezwommen. Ik dacht… wow… Polar M400 kan precies zien hoe ik ben gezwommen. Dus snel het zwem programma ingesteld en gaan!

Natuurlijk ben ik direct op internet gaan zoeken, en wat blijkt! Je raad het al… GPS en water gaan niet samen. De polar kan er niets aan doen.

Als je borstcrawl doet en dus steeds je arm uit het water tilt dan blijft hij het wel doen. Schoolslag en duiken gaat niet lukken met GPS.

In de Zee

Let wel! Na het zwemmen in zout water goed afspoelen omdat het zou kunnen inbijten in het plastic waarvan het horloge gemaakt is. Maar goed, ik spoel hem ook goed af als ik uit het zwembad kom, want ik zou het zonde vinden als het chloor zou uitbijten.

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!