Once you go Mac you never go Back!

Dus….. was ik een paar weken geleden op een php conference en zag ik allemaal mooie macbook pro’s…. tja en ik heb een groot dik zwaar Dell Ding.

Erger nog een 17” dik zwaar Dell ding. Dus ik zoeken naar de ultime laptop. Ik zocht en zocht en zocht… en toch kwam ik toch ook steeds op een Apple Macbook pro uit.

Het probleem lag of ligt hem in het volgende. Als je alle specs bekijkt die een Macbook pro heeft en je gaat op het zelfde niveau liggen met de zelfde kwaliteit bij een Dell of bij een Sony Vaio dan kom je nagenoeg op de zelfde prijs. Dus waarom zou je dan toch niet gewoon een Macbook pro nemen.

Tja, als je echt apple hater bent dan doe je dat niet, maar dat ben ik niet. Ook al ben ik geen fan van de iphone, ziet er schitterend uit maar mij te closed source, zou ik andere apple spullen graag kopen.

Ik had dan ook al een jaar of 1,5 een Mac Mini naast mijn pc staan. Echter is de Mac Mini nooit echt lang aangeweest. Dat omdat ik het nooit een kans heb gegeven, om heel eerlijk te zijn.

Maar goed, veel developers lopen er dus mee rond, en op de zaak zie ik ook steeds meer Apple overstappers.

Dus ging ik ook voor een Mac. Wel even wachten want het was net rond de tijd dat de nieuwe Macbook pro’s gingen uitkomen dus ik wilde even wachten op een prijsdaling van die “oudere” generatie Mac’s. En ja hoor het gebeurde. De nieuwe Macbooks kwamen uit en bij de Dixons ging er gelijk 100 euro van de oude Macbook pro’s af.

Nou je voelt hem natuurlijk al aankomen. Ik ging vrijwel direct naar de Dixons, maar die laatste oude macbook hadden ze toch mooi gisteren verkocht.

Dus liep ik naar buiten met het nieuwe model Macbook Pro 13”. (geen retina, das me echt te duur.)

En ik heb me dus gestort in het Apple geheel.

Het is wennen, maar als je het allemaal een beetje door hebt dan werkt het fijn moet ik zeggen.

Ik ga echt niet zeggen dat het het beste van het beste is (alhoewel je dat bijna verplicht bent om te zeggen als je zo’n bedrag uitgeeft, anders gelooft niemand je meer dat je het rechtvaardigt om zo’n zak geld uit te geven) maar het werkt goed. Misschien zelfs wel beter dan windows 7.

Heb ik niets aan te merken? Tuurlijk! Ik heb ook wel eens last dat ik moet wachten tot mijn mac reageert. Dan denk ik… wat ben je aan het doen????? En ik moet dus vaak nog zoeken waar alles verstopt zit.

Maar over het algemeen kan ik zeggen… ik ben tot nu toe blij met mijn Mac!

En… Once you go Mac, you never go back? Ach… wie weet met wat voor super OS Microsoft ooit nog komt, of wellicht dat Ubuntu eindelijk wat meer ondersteuning krijgt van grote partijen zoals Adobe en MS zelf (voor Office). Je weet het nooit misschien zit ik over een paar jaar gewoon weer op Windows.

Maar voor nu, ff de Mac.

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!