Uitpakparty Polar v800

Vorige week ontving ik van Polar de Polar V800 GPS Sporthorloge met hartslagsensor om te testen.

Zoals jullie weten had ik al de Polar M400 en daar ben ik echt heel erg blij mee. De Polar V800 is de grote broer van de M400. Groot niet omdat hij qua maten en gewicht groter is maar omdat hij nog slimmer is dan de Polar M400.

Maar wat zit er zoal in de doos?

Ik ontving dus een grote bruine doos van Polar. Ik wist dat het doosje van de Polar v800 nooit zo groot kon zijn dan deze doos. Maar wat bleek. Er zat nog meer in! Naast de Polar v800 vond ik ook een bidon, een polar tasje en wat folders in de doos.

Een bidon, daar ben ik sowieso altijd blij mee! Ik verslijt die dingen bij de fleet. Soms raak ik ze kwijt. Maar na een lange tijd gebruik en in de vaatwasser te zijn geweest worden ze er niet mooier op en gooi ik ze weg. Bidon! Prima dus!

Tasje van polar is een prima tasje voor als je naar het strand moet. Handdoek er in en gaan. Voor je sport spullen iets minder makkelijk, net te klein. Maar a.s. zaterdag ga ik naar de Zeeuwse Obstacle run. Dan is het wel weer handig! Want dan kunnen mooi mijn handdoek, koeken en bidon er in.

Maar waar het natuurlijk om gaat is de Polar V800!

Het is een mooi klein eenvoudig doosje met wat informatie en foto’s er op. Op één van de kanten kan je zien wat er in zit. Een Polar V800, een H7 hartslag meter en een usb oplaad/data kabel.

Als ik de doos open klap valt gelijk de grote foto op met de hardloper er op. De doos zit slim in elkaar en er blijft weinig ruimte over. Het is compact ingepakt, klein en tegelijkertijd zit het heel stevig in elkaar.

Wat zit er in de Polar V800 doos

De doos is handig ingericht zodat alles precies past en er eigenlijk weinig lucht in zit. In de kleine compacte ruimtes vind je:

  • De Polar V800 smart-sport-watch;
  • Natuurlijk de polar H7 hartslagsensor en band;
  • Een speciale USB-kabel, soort van knijper;
  • Een beknopte gebruiksaanwijzing Polar V800 in meer talen.

USB Knijper aansluiting

Wat me overigens gelijk op viel is dat deze Polar V800 geen micro USB aansluiting heeft maar een soort van knijper waar je het horloge in moet doen. Er zit natuurlijk aan de andere kant van de stekker wel een usb aansluiting waardoor je hem heel eenvoudig met flowsync op je pc kan synchroniseren en opladen. Maar het zette me wel aan het denken.

De aansluiting op de M400 met micro usb vond ik een lastige aansluiting omdat je dit kleine stekkertje achterin het horloge moest zien te krijgen. Ik was altijd bang dat het geheel zou afbreken, waarna je hem dus nooit meer zou kunnen opladen.

Echter met deze knijper heb je dat nooit meer. Je knijpt hem aan het horloge en klaar. Geen probleem meer met kleine stekkertjes die kunnen afbreken. Echter… als ik na 7 dagen op de zaak er achter kwam dat mijn M400 bijna leeg was, kon ik altijd wel een stekker vinden of van iemand lenen om hem op te laden.

Dat gaat dus helaas niet meer met de V800. Als je de knijpstekker kwijt raakt heb je ook een probleem. Geen idee namelijk of deze los te koop zijn en wat ze zouden kosten.

Mooi compleet sport / smart watch horloge

De Polar V800 is een prachtig horloge. Met de stalen zijkanten en achterkant ziet hij er stukken beter uit dan de M400. Het is niet dat ik de M400 niet mooi vindt, echter die een wat plastic look wat niet echt netjes staat op het werk of wanneer je uit gaat.

De Polar V800 heeft juist een meer strakke en wat zakelijke uitstraling. Zo is het en een mooi sport horloge-look en een mooie vrijetijdslook wat prima op het werk of bij het uitgaan om kan blijven.

Hij voelt ook heel robuust aan, stevig maar ook wel iets zwaarder.

In mijn volgende reviews zal ik hem verder testen en kijken wat hij allemaal kan.

Wil je ook een Athleteshop.nl

Did you find this article valuable?

Support Theo van der Sluijs Blog by becoming a sponsor. Any amount is appreciated!